23. travnja 2018

Bjelovarski majburger u ponudi bjelovarskih ugostitelja

Bjelovarski ugostitelji završili su obuku za pripremu Majburgera. Tim povodom gradonačelnik Dario Hrebak, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i poznati kuhar Branko Ognjenović uručili su im certifikate u subotu 16. prosinca.

 

– Gotovo svi ugostiteljski objekti u Bjelovaru prošli su obuku spravljanja Majburgera koju je vodio naš Branko Ognjenović. Njih 14-ero sada ima certifikat i u tim objektima će moći ponuditi Majburger. Proizvod želimo brendirati, i on će se širiti izvan granica grada Bjelovara, a na ovaj način želimo istaknuti one koji su sada prošli obuku i edukaciju. Smatramo kako je to i primjer dobre suradnje između lokalne zajednice i lokalnih ugostitelja s građanima grada Bjelovara, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te napomenuo kako je kao partner akciji sudjelovala i firma Prima Commerce u sklopu svojih dana otvorenih vrata.

– Nama je Majburger kao svojevrstan brend grada Bjelovara veoma bitan i vrlo smo oprezni u njegovom širenju. Nakon faze certificiranja i stroge kontrole razvoja ovog proizvoda cilj je da se proizvod širi. To će ovisiti o tržištu, naravno, ali drago nam je što već na ovakvim događanjima možemo ponuditi svojevrsnu deliciju bjelovarskog kraja. Ovo je početak razvoja koji obavljamo oprezno jer ne želimo pasti na nekoj sitnoj grešci, dodao je gradonačelnik Dario Hrebak.

U sklopu podjele certifikata u dvorištu salona Prima Commmercea Branko Ognjenović ujedno je i pekao Majburgere koji se na inicijativu Grada Bjelovara ponovo proizvode nakon više od 20 godina. Ognjenović je objasnio i što je sve obuhvatila obuka ugostitelja.

– Ugostitelji su morali usvojiti u serviranje i način prezentiranja, zajedno sa detaljima recepta Majburgera i umaka kako bi imao svoj okus koji je imao i nekad. Zato je bila napravljena ideja certificiranja i potpune obuke. Sve njegove komponente su vezane za grad Bjelovar pa je tako mesnica Šiki ovlaštena za proizvođenje mesa, pecivo je iz Paninia, a sir unutra mora biti Podravac. Drago mi je da se Majburger ponovo vratio na tržište. Bilo je divno vidjeti sve te zainteresirane ljude na Dan grada kako su čekali ponovo probati okuse svog djetinjstva, i čestitam na inicijativi mladom vodstvu Grada, rekao je Branko Ognjenović.

Tomislav Pavec iz Fast food Odija jedan je od ugostitelja koji će od sada u svojoj ponudi imati bjelovarski Majburger.

– Pristali smo uvrstiti Majburger u svoju ponudu jer smo vidjeli da je interes za Dan grada bio velik pokušat ćemo ga sad zajedno s drugim ugostiteljima ponuditi na svakodnevnoj bazi. Sama obuka nije bila zahtjevna. Učili smo o normativima i naravno tu je bilo i nekih tajni uz pomoć kojih ćemo lakše ispoštovati okus koji Majburger treba imati, rekao je Tomislav Pavec uz napomenu kako je cijena Majburgera u trenutnoj ponudi 30 kuna, te da vjeruje kako će se ona i zadržati.

_________________________________________________________________

Povezani članci

1 Komentar

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *