22. svibnja 2018

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak organizirao prijem za Saru Rajčević i Bojana Crnojevića, naše olimpijce s osvojenim medaljama

U Samsunu u Turskoj održane su Olimpijske igre za gluhe od 18. do 30. srpnja. Bjelovarski sportaši s istih su donesli kući odličja, te je tako 1. kolovoza organizirano primanje u uredu gradonačelnika Daria Hrebaka za Saru Rajčević, vrhunsku sportašicu I. kategorije koja je osvojila srebro i njene trenere Feđu Medaka i Sanelu Tolić Medak i za Bojana Crnojevića, Bjelovarčanina koji je na istom natjecanju u Turskoj predvodio Hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je osvojila broncu.

 

U ime građanki i građana Bjelovara čestitam Sari i Bojanu na sjajnim rezultatima i sjajnoj reklami za Bjelovar jer doista nemamo četo priliku imati ovako odlične rezultate i sportaše koji mukotrpno treniraju da bi ostvarili tako značajne naslove. Grad Bjelovar stoji im na raspolaganju, poduprli smo i njihov odlazak u Samsun. Drago nam je da ovdje imamo tako mlade i talentirane ljude koji postižu sjajne rezultate i poručujem da će Grad stajati iza njih, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Na prijemu su se zahvalili Sarini treneri Feđa Medak i izbornica hrvatske taekwondo reprezentacije gluhih Sanela Tolić Medak.

– Bila nam je izuzetna čast predstavljati svoj grad i državu. Mislim da smo to napravili na vrhunskom nivou i da se svi mogu ponositi nama. Možda smo mogli imati i bolji rezultat ali zadovoljni smo postignutim. Analizu još nismo napravili ali ona će slijediti kroz koji dan, rekao je Feđa Medak.

– Teškom mukom smo došli do ovog rezultata, nije bilo lako ali sad smo svi sretni i zadovoljni, dodala je Sanela Tolić Medak.

 

Sari Rajčević ovo je bio drugi nastup na Olimpijskim igrama za gluhe. Prošle godine ostvarila je zlatnu medalju u borbama i broncu u formama, a i trenutna je državna prvakinja.

Htjela bih se svima zahvaliti na potpori pa tako i Gradskoj upravi koja nas je danas ugostila. Bila mi je čast predstavljati svoje selo gdje živim, svoj grad u kojem treniram i svoju državu. Jedinstven je osjećaj stajati na postolju i stajati ispred svega toga. Izuzetno sam ponosna na to, rekla je Sara Rajčević, kojoj je gradonačelnik Hrebak još jednom čestitao.

Bojanu Crnojeviću je pak ovo već treća olimpijska medalja, od kojih su prve dvije bile zlatne.

– I ove godine su pred nama bila velika očekivanja, ali na nas se vršio dosta velik pritisak s obzirom da smo priznati kao najbolja reprezentacija i uz pojedine čudne sudačke odluke morali smo se zadovoljiti broncom na kraju. Ipak, smatramo to velikim i lijepim uspjehom koji će se sigurno pamtiti, rekao je Bojan Crnojević, Bjelovarčanin koji je na  natjecanju u Turskoj predvodio Hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je osvojila broncu, a Bojan je bio jedan od najboljih igrača s najviše pogodaka, njih devet.

Na Ljetnim olimpijskim igrama  u Turskoj  sudjelovalo je preko 100 zemalja iz cijelog svijeta, a hrvatski gluhi reprezentativci i reprezentativke nastupili su u šest sportova, rukometu, streljaštvu, stolnom tenisu, atletici, plivanju i taekwondou.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *