21. veljače 2018

Bjelovarski foksići polučili vrhunske rezultate na Polish Openu 2017.

Članovi taekwondo kluba FOX opet su polučili vrhunski rezultat na velikom svjetski priznatom turniru 24th Polish Open 2017., koji okupio preko 1000 natjecatelja iz cijelog svijeta, te je imao status G1 turnira svjetske serije.

Nastupilo je petero foksića Ines i Anja Popović u kadetskoj konkurenciji, Petra Miškulin i Viktorija Besednik u juniorskoj te Sara Rajčević u seniorskoj konkurenciji.

Anja Popović prvo kolo je bila slobodna, a u drugom kolu čekala ju je predstavnica Izraela koju je Anja pobijedila sa 5:0 te je osigurala brončanu medalju. U borbi protiv “stare” Anjine protivnice koju je Anja već pobjeđivala imali smo pozitivan skor od 3:0 da bi pri kraju borbe došlo do blokade te Anja gubi već dobivenu borbu od kasnije pobjednice turnira. Tako da se Anja okitila brončanom medaljom iako je imala sve u svojim rukama da postane prvakinja, očito je Anja odgodila zlato za Europsko prvenstvo koje se održava početkom desetog mjeseca.

Viktorija Besednik je odlično krenula u turnir, redom su padale protivnice Njemačke 26:4, treće plasirana Norvežanka sa prvenstva Europe 20:8, Italija 8:4 te je s te tri pobjede Viktorija osigurala brončanu medalju. U polufinalnoj borbi Viktorija gubi od puno bolje reprezentativke Španjolske koja je kasnije bila i pobjednica turnira.

Na turniru su nastupili još Petra Miškulin s jednom pobjedom protiv reprezentacije Švicarske te Ines Popović i Sara Rajčević. Na žalost nitko se nije okitio medaljom i sve djevojke su izgubile zbog dekoncentracije i velikih greški. Veseli činjenica da smo u svim borbama dominirali, vodili i bili bolji.

Treba naći razlog dekoncentraciji i padu ritma te popraviti za slijedeći turnir koje na redu. Prvi turnir za Anju Popović je Prvenstvo Europe za kadete. Petra Miškulin u sklopu reprezentacije Hrvatske ide na Galeb Belgrade Trophy Serbia Open G1 turnir svjetske serije kao i ostatak ekipe, a u klupskom aranžmanu na taj turnir putuju i Ines Popović, Anja Popović, Viktorija Besednik, Marko Erjavac, Kevin Češljar, Mateo Knezić i Sara Rajčević.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje Sportskom Savezu BBŽ koji je ustupio svoj kombi za ovo natjecanje.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *