19. veljače 2018

Bjelovarski foksići na treningu u Sloveniji

Članovi taekwondo kluba Fox obilježili su Hrvatski olimpijski dan u susjednoj Sloveniji na treningu sa slovenskim klubom te njihovim reprezentativcima, promičući na taj način mir, solidarnost među ljudima,te važnost bavljena sportom. Na treningu je sudjelovalo osmero foksića kadeti Anja i Ines Popović te Borna Bertić i juniori Marko Erjavac, Kevin Češljar, Viktorija Besednik, Petra Miškulin te Lara Petek. Sparinzi su poslužili treneru Feđi, ujedno kao generalna proba pred nadolazeći turnir svjetske G1 serije 24th Polish Open koji se održava u glavnom gradu poljske Varšavi te okuplja 1100 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Turnir u Poljskoj je od izuzetne važnosti kadetkinji Anji Popović koja nastupa početkom listopada na Kadetskom prvenstvu Europe u Budimpešti kao članica nacionalnog tima. Nakon uspješno završenih Olimpijskih igara za gluhe gdje je trener Fox-a Feđa Medak vodio nacionalni tim, dobio je još jedno priznanje te će biti u sastavu kadetske reprezentacije kao pomoćni trener za nadolazeće prvenstvo Europe.

Krajem listopada Petra Miškulin u sklopu juniorske reprezentacije nastupa na Prvenstvu Europe u Cipru te Fox kao i svake godine opet ima nekoliko rprezentativaca na svim Svjetskim i Europskim smotrama. To je prepoznao i novoizabrani gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim stručnim timom ljudi te su odlučili financijski pomoći Petri Miškulin oko odlaska na Juniorsko prvenstvo Europe. Dok će ostatak troškova snositi taekwondo klub FOX te poneki donatori. 

Dok je većina klubova mirovala preko ljeta foksići su odradili ljetne Olimpiske Igre i vratili se s medaljom, a već na samom startu drugog djela sezone imaju turnir svjetske serije te dva prvenstva Europe.

Povodom Dana Grada Bjelovara bit će otvorenje izlože koja je odrađena u sklopu suradnje Fotokluba Bjelovar i taekwondo kluba FOX 23.09. s početkom u 12:00 u galeriji Fotokluba Bjelovar. 

 24.09. Foksići svojim prijateljskim klubovima organiziraju stručno predavanje o prehrani i dodacima prehrani.

Koliko se cijeni rad taekwondo kluba Fox govori i podatak da je NK BJELOVAR dogovorio suradnju s foksićima oko pripreme juniora i seniora te Stolnoteniski klub KUL PONG također su dali foksićima otvorene ruke oko pripreme sportaša.

Izvor informacija: Taekwondo klub Fox Bjelovar

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *