21. ožujka 2018

Bjelovarski foksići Anja i Mateo dokazali klasu

Članovi taekwondo kluba FOX nastupili su na velikom međunarodnom turniru svjetske G1 serije u Mariboru pod nazivom Slovenia Open koji je okupio preko 1000 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Anja Popović super se snašla u svojoj prvoj juniorskoj sezoni te je na prvom velikom turniru ušla u finale. Anja kao natjecatelj raste iz dana u dan te je već sada podigla svima u klubu visoko ljestvicu, a ova srebrna medalja u juniorskoj konkurenciji dokazuje Anjin predani rad na treninzima.

Mateo Knezić osvojio je svoju prvu veliku juniorsku medalju na G1 turniru. Nakon silnih problema sa ozljedama napokon je krenuo zdrav u sezonu što mu je i osiguralo brončano odličje.

Ines Popović nakon uvjerljive pobjede u prvom kolu, gubi od Njemačkog nacionalnog tima te kasnije pobjednice turnira. Ista stvar se dogodila i Kevinu Češljaru koji je odmah prvo kolo naletio na reprezentaciju Njemačke i kasnijeg pobjednika turnira. Marko Erjavac nije imao pretjerane sreće u ždrijebu te je izgubio na zlatni bod od reprezentacije Francuske, isto kasnijeg osvajača turnira. Veseli činjenica što naši borci nisu bili u podređenoj ulozi već su bili ravnopravni borci protiv reprezentativaca svjetske klase. Viktorija Besednik pobijedila je jednu borbu, a drugo kolo nespretno gubi na bod razlike, ali pružila je odličnu borbu i prezentaciju FOX taekwondo škole. Petra Miškulin nažalost ovaj turnir nije bila na svojoj uobičajenoj razini te nije prošla prvo kolo. Fox ekipa odlično je odradila sve borbe, većina koja je izgubila borbe  gubili su od svjetskih velesila i nacionalnih timova, ali sve su borbe bile tijesne i odlučivale su nijanse.

Trener na turniru bio je Feđa Medak ,a klub se zahvaljuje svima na sportskoj podršci te Sportskoj zajednici BBŽ koja je omogućila foksićima koristenje kombija za odlazak na ovaj turnir.

 

Tekst i foto: Feđa Medak

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *