22. svibnja 2018

Bjelovarska publika uživala u sjajnim izvedbama na Međunarodnom tjednu udaraljkaša

Ni ove godine se nisu razočarali oni koji su odlučili doći na već 15. po redu IPEW 2018. International Percussion Ensemble Week. U petak su najprije nastupile sestre  Jessica & Vanessa Porter (Germany) koje su oduševile publiku svirkom na marimbi, bubnjevima, ali i pantomimičnim igrokazom.

Odličan nastup imala je i Marianna Bednarska (Poland) koja je nastupila s Krešimirom Starčevićem na pianu. Marianna Bednarska dobitnica je brojnih nagrada i međunarodnih priznanja za svoje nastupe na udaraljkaškim natjecanjima, a neki autori su joj zbog njenih umjetničkih kvaliteta povjerili i praizvedbu svojih djela.

Na kraju uspješne druge večeri IPEW-a nastupio je zanimljiv duo DoubleBeats – Ni Fan (China) and Lukas Böhm (Germany) koji su svoju suradnju započeli na jednom od prethodnih IPEW-a, a kako se moglo vidjeti iz njihove uigranosti, suradnja se nastavila sa izvrsnim rezultatom. Ovaj fascinantni par imao je čak tri  svjetske premijere, pa je bjelovarska publika bila počašćena činjenicom da je mogla čuti čak tri potpuno nova dojmljiva djela svjetskih poznatih autora glazbe za udaraljkaše, koju su izveli Tomasz Goliński (Poland) – Hikikomori (world premiere), Julius Heise (Germany) – Fremd.Körper (world premiere) i Casey Cangelosi (USA) – Toy Ceremony (world premiere).

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *