22. svibnja 2018

Bjelovarska manifestacija Terezijana svojim bogatim programom okupila je sve uzraste na druženje i zabavu

U subotu je održan drugi dan Terezijane. Program najveće gradske manifestacije započeo je već u prijepodnevnim satima, kada su na gradskom korzu nastupili plesači Športskog plesnog kluba H8 i Bjelovarske mažoretkinje. Velik broj mališana sudjelovao je u biciklističkoj utrci za najmlađe „Nogogur-Ciklofur“, u kojoj su duž korza odmjerili snage u vožnji na biciklima bez pedala. Zabavnu i energičnu utrku popratio je velik broj roditelja, baka, djedova, prijatelja i slučajnih prolaznika koje je privukla dječja cika. Najuspješniji biciklisti nagrađeni su lijepim i simboličnim nagradama. Kao i prethodnog dana, u gradskom parku održana je engleska radionica u organizaciji Udruge Helen Doron English iz Bjelovara. Cilj radionice je okupljanje malih zaljubljenika u engleski jezik, zajedničko učenje, čitanje i druženje. Nešto prije podneva korzom je ponovno zavladala žonglerska skupina iz Slovenije Čupakabra. Netom prije održavanja predstave „Veličina se mjeri srcem“, ulični su zabavljači na štulama prošetali centrom grada, animirali posjetitelje te ih pozvali da sudjeluju u još jednoj „uličnoj avanturi“ i zabavnom performansu.  Najmlađi su tako imali pune ruke posla. Zmaja su što spretnije i brže morali uloviti za rep, od marama nije bilo jednostavno izraditi šarenu dugu, dok su zrakom počele letjeti neobično velike pčele. Zabavna je bila i dječje predstava „Vesele i lude zgode – vuka, zeca i male rode“, dok su se u pozadini mogle čuti starogradske pjesme u čast 300 godina od rođenja carice Marije Terezije. Izvela ih je skupina HORKUD Sloboda.

Nakon kraće popodnevne pauze, uslijedile su još dvije predstave za djecu, „Obitelj je sreća prava – pričaju pijetao, prase i krava“ i cirkusarije Klauna Mareka za velike i male „My show“. Mali Bjelovarčani vični bojama i kreativnom izražavanju, svoje su vještine pokazali na likovnoj radionici na korzu „Moj grad u boji“.

Na pozornici ispred muzeja ponovno je uprizoren veliki časnički bal u čast dolaska carice Marije Terezije u izvedbi HORKUD-a Golub i Povijesne postrojbe Bjelovarskih graničara Husara 1756. S dolaskom večeri, korzo su okupirali natjecatelji u kvalifikacijama natjecanja Bilogora challenge. Riječ je o sportsko rekreativnom događanju kojemu je cilj sve građane, posebice djecu, podsjetiti da se dobri međuljudski odnosi i zdrave životne navike izgrađuju i razvijaju upravo putem sporta. Tako je otvaranje održano u gradu, dok se natjecanje nastavilo u danas ( nedjelja 18. lipnja ), na imanju Vinarije Coner u Jabučeti.

Oni željni dobre glazbe, zabave i plesa, na svoje su došli od 20,00 sati kada je na glavnoj pozornici na paviljonu nastupila Jelena Radan s bogatim repertoarom Fado pjesama i vlastitim skladbama s albuma „Voyage“. Najveći broj posjetitelja ipak je privukla sve popularnija zabavna grupa Vigor. Dupkom puni gradski park, zasigurno je slika koju domaćini, kao i organizatori žele vidjeti i na nadolazećim kulturno zabavnim manifestacijama. Alternativniji dio publike u kasnim je večernjim satima proveo na bazenu, gdje su odličnu atmosferu u nešto drugačijem ambijentu napravile grupa Moskva iz Rijeke i Cold Snap iz Varaždina.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *