24. travnja 2018

Bjelovar – Posjet predsjednice zasjenile su neke druge vijesti, ali ipak Bjelovarsko-bilogorska županija i njezini gradovi mogu se pohvaliti s puno toga

 

Jučer je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatvorila svoj privremeni ured u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a danas je već u Koprivničko-križevačkoj. Nema tu ništa loše osim da neke vijesti nisu zasjenile njezin dolazak. Svima je znano da predsjednica i nema neke ovlasti, ali Ustavom Republika Hrvatska treba i mora imati predsjednicu. Hoće li predsjednica preseliti ured u neki drugi grad, to je zaista najmanje važno, jer ured je samo formalni dio iz kojeg proizlazi nešto sasvim drugo, a to je istaknuti županiju i gradove u koje dolazi. Možda predsjednica ne može puno učiniti, ali ima dobre namjere, a te namjere su da se čuje glas ljudi iz drugih gradova, i ono što je najvažnije da se u tim gradovima ipak nešto gradi i radi, i da nisu samo neko slovo na papiru. Predsjednica je obišla Veleučilište u Bjelovaru, družila se s osnovnoškolcima kako bi čula i njihov glas, ali i razgovarala s OPG-ima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon toga obišla je velike tvrtke u gradu Bjelovaru kako bi čula i glas poduzetnika, te je posjetila i ništa manje važnu prekrasnu predblagdansku manifestaciju Advent u Bjelovaru. Ovo je samo dio njezinog obilaska grada Bjelovara, ali posjetila je predsjednica i gradove Grubišno Polje, Daruvar, Garešnicu, Čazmu i poznatu Božićnu bajku u Grabovnici….. I gle čuda, nakon svega toga, prekrasnih druženja, lijepih gradova i još ljepših manifestacija, javnost je doznala samo to da je kritizirala Vladu, porezni aparat i da neće ukinuti generalima činove iako su osuđeni za ratne zločine. Cijela dobra gesta i namjera posjete predsjednice ostale su negdje u pozadini, pa ipak grad Bjelovar i cijela Bjelovarsko-bilogorska županija sudeći po mišljenju javnosti mogu se pohvaliti lijepo organiziranim predblagdanskim danima, od klizališta, do koncerata na paviljonu, ali i široke ponude hrane i pića po vrlo pristupačnim cijenama.

Naravno, tu su i ostali neizostavni kulturni događaji koji se održavaju tijekom godine poput Božićnog gala koncerta, Tjedna udaraljkaša, Bok festa, Terezijane, Večeri nacionalnih manjina, ali i brojnih drugih.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *