22. svibnja 2018

Bjelovar – Održana poznata i jedinstvena Izložba glumaca u sklopu 15. BOK festa

Bjelovarski festival obožavaju glumci i stoga vole doći u Bjelovar i družiti se s Bjelovarčanima i njihovim gostima. Tako je bilo i ove godine, u subotu 29. travnja u prijepodnevnim satima kada je počela prava i jedinstvena Izložba glumaca u bjelovarskom salonu namještaja „San“. Glumci su se smjestili na svoje stalno izložbeno mjesto, a Bjelovarčani su tada imali priliku gledati i fotografirati glumce kroz stakleni izlog salona, a nakon toga sve to ponoviti uživo  uz razgovor i druženje

Ova jedinstvena Izložba glumaca u sklopu Bok festa privukla je veliki broj posjetitelja koji su uživali u raznim glumačkim izvedbama. Ovu posebnu atmosferu s glumcima uveličao je i glazbeni orkestar s veselim glazbenim repertoarom.

Kao i svake godine, Izložba glumaca je prilika za fotografiranje s glumcima koju građani ne propuštaju, a posebno oni najmlađi.

Selfiji su “padali” na sve strane,  a glumci su s velikim osmijehom i zadovoljstvom pozirali.

Vedran Mlikota, poznati glumac i vjerni sudionik Bjelovarskog festivala rekao je da obožava biti na Izložbi glumaca, jer ovo je poseban osjećaj biti na pozornici kroz staklo.

– Veliko mi je zadovoljstvo, čast i obveza biti na ovom velikom i značajnom jubileju Bjelovarskih odjeka kazališta. Drago mi je što mogu reći da sam svih ovih 15. godina bio prisutan na BOK festu, na ovaj ili onaj način, a usudio bi se reći i na mom festivalu.

S Vedranom se složio i njegov kolega Filip Šovagović koji je također vjerni sudionik bjelovarskog BOK festa.

– Mnogi kažu da je festivala previše. Nikada nije previše. Ovo su super Festivali. Bilo bi dobro da se mlade kolege ugledaju na Mlikotu i Navojca i da stvaraju nove festivale, poručio je Šovagović s 15. jubilarnog BOK festa.

Više o svemu rekao je poznati glumac, naš Bjelovarčanin i umjetnički direktor festivala Goran Navojec.

– Ovo je jedinstvena Izložba glumaca po motivima Špire Guberine. To je bio prvi klik o izložbi glumaca, a cijela ideje nastala je na Otoku Krku. Sve smo dobro razradili, jer to je dio našeg posla, točnije jedne permanentne izloženosti. Ovo je umjetničko djelo i ne bi puno o tome da ne izgubi na težini, našalio se Goran i dodao da on kao umjetnički direktor u ovih 15. godina nije izgubio na težini, a trebao bi 🙂

O jubilarnom Festivalu, Goran je rekao da je 15. godina lijepa brojka.

– Bjelovarčani su prihvatili Festival i zajedno s njima on raste. Možda nema neki stari glamur, ali kvalitetu još uvijek ima. Nadamo se da će doći bolja vremena što se tiče financija, a onda će publika uživati u dužem Festivalu s puno više predstava, rekao je Goran  i pozvao svoje drage Bjelovarčane i Bjelovarčanke, naravno i sve goste da dođu na 15. BOK fest da pogledaju predstave, jer su se potrudili da za svakoga bude po nešto.

Povezani članci

1 Komentar

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *