21. ožujka 2018

Bjelovar je bio domaćin natjecateljskog Festivala folklorne koreografije

Protekli vikend, u bjelovarskom Domu kulture održan je 16. Festival folklorne koreografije u organizaciji Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, i Kulturno umjetničkog društva Bjelovar kao domaćina. Festival je održan uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara.

Festival folklorne koreografije jedinstven je i originalan projekt Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, a po svojem konceptu jedinstven je u svijetu, jer se svake godine održava u drugom gradu lijepe naše, a do sada je održan u Zagrebu, Karlovcu, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Vinkovcima, Vodicama, Koprivnici, Biogradu na moru, Kostreni, Dugom Selu i Krapini, Križevcima, Zadru i Ivanić Gradu.

Festival je poznat po natjecateljskom karakteru, na kojem se natječu koreografi svojim scenskim ostvarenjima. Tako je u Bjelovaru, temeljem pristiglih prijava i odabirom od strane Selektora Drušva predstavljeno 8 koreografija u izvedbi gotovo 300 folkloraša.

U sklopu natjecateljskog djela festivala predstavljene su koreografije LEPA TANKA KONOPLICA, Đurđevac i okolica, SVIRAJTE MI KOLA ŠOKAČKOGA, Slavonija, DIŠALA JE ROŽA, Hrvatsko zagorje, ANJIČKA DUŠIČKA, Dolinji-Srednje Gradišće, SENOKOSE TAM PRI GAJU, Međimurje, KUĆANSKE KUĆANICE, Hrvatsko zagorje, POD SUSEDGRADOM, Podsused, KIRITOF, Srednje Gradišće.

Nakon predstavljanja, ocjenjivački sud je izabrao i najbolje. Prvo mjesto pripalo je ZAGREBAČKOM FOLKLORNOM ANSAMBLU  DR. IVANA IVANČANA, Zagreb, drugo mjesto osvojio je KUD „PETAR PRERADOVIĆ“ Đurđevac i treće mjesto KUD „CROATIA“ i TO KUD-a „Sv. Ana“ Odranski Obrež.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *