21. ožujka 2018

Bjelovar domaćin 16. FESTIVALA FOLKLORNE KOREOGRAFIJE

  1. festival folklorne koreografije najavljen je na tiskovnoj konferenciji koja je održana 6. ožujka u maloj vijećnici Grada Bjelovara. Festival će se, u organizaciji Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, održati 10. ožujka u Domu kulture u Bjelovaru. Partnersko društvo i domaćin je KUD Bjelovar, a pokrovitelj manifestacije je Grad Bjelovar.

Uz Nenada Koledića, člana izvršnog odbora KUD-a Bjelovar, te Brankicu Janči, predsjednicu KUD-a Bjelovar, javnosti se uvodno obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić-Erjavec rekavši u svoje i u ime grada kako joj je izuzetna čast što je nakon šesnaest godina grad Bjelovar dobio priliku biti domaćin jednoj ovakvoj manifestaciji.

Inicijatorica toga da Bjelovar bude domaćin ovogodišnjeg festivala folklorne koreografije bila je Brankica Janči, koja je objasnila kako je princip festivala taj da jedno društvo predstavlja županiju na natjecanju koje je ocjenjivačkog karaktera, a traži se najljepša folklorna koreografija za tu godinu.

– Izuzetno mi je drago što smo ove godine dobili organizaciju ovog festivala. U natjecateljskom dijelu sudjelovat će kulturno-umjetnička društva iz Varaždina, Podsuseda, Delova, Bilja, Zagreba, Zaboka, Đurđevca, a u revijalnom dijelu sudjelovat će pjevačka folklorna skupina Ethnotine, te će KUD Bjelovar imati priliku predstaviti koreografije Bilogore, objasnila je Brankica Janči.

U programu sudjeluje ukupno 430 izvođača, što organizaciju čini veoma kompleksnom. Oni će se sa svojim društvima boriti za proglašenje njihove koreografije najboljom, a o tome će odluku donijeti stručni sud. Nešto više o samom organizacijskom dijelu rekao je Nenad Koledić, zahvalivši u prvom redu sponzorima i partnerima koji su pomogli u organizaciji.

– Unaprijed molimo za razumijevanje građane za trenutke kada će izvođači pristizati i odlaziti. Naime, znamo da se radi o centru grada i ulicama gdje svaka smetnja znači prometni kaos. Autobusi će pristati kako bi izvođači mogli izaći pa pritom očekujemo prometne blokade, poručio je Nenad Koledić, uz srdačan poziv građanima da dođu pogledati koreografije hrvatskih krajeva.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *