23. travnja 2018

BAJS KOMENTIRAO PRESICU HDZ,HSS i HSLS: ‘Županijska uprava za ceste podigla je kredit zahvaljujući i njihovim rukama’

Na pitanje novinara, vezano za konferenciju HDZ,HSS i HSLS održanu jučer na temu o Županijskoj upravi za ceste BBŽ, odnosno o poslovanju ŽUC-a te Izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji ŽUC-a, koju je Državna revizija provela od 21. rujna 2016. do 24. travnja 2017. godine, župan Damir Bajs je rekao da će uskoro biti sastanak vezan za temu ŽUC-a.

– Činjenica je da je ŽUC dobio uvjetno mišljenje Državne revizije od 12 ŽUC-eva u Republici Hrvatskoj. Mi smo dali nalog da se to otkloni, a radi se većinom o tehničkim stvarima. Što se tiče promjene Upravnog vijeća, napravit ćemo i to, ali kad govorimo o tome, drago mi je da oni imaju ne samo kritiku nego i samokritiku. Za vrijeme rada Upravnog vijeća bili su i članovi HDZ-a u Upravnom vijeću, a to znači da su kritizirali i rad svojih članova, koji su još uvijek članovi, kazao je Bajs i nastavio da je problem ŽUC-a visoko kreditno zaduženje u švicarskim francima iz 2011. godine.

– To je zapravo veliki teret za Županijsku upravu za ceste, o kojem nisu govorili na konferenciji i na što se nisu osvrnuli. Svakako moram istaknut da je kreditno zaduženje ŽUC-a prihvaćeno od strane HDZ, HSS i HSLS, jer su tada bili u koaliciji. To je zapravo bit stvari, naglasio je Bajs i zahvalio se na kritici, ali i samokritici HDZ-a koji je kritizirao vlastite članove Upravnog vijeća.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *