24. svibnja 2018

Argonauti organizirali humanitarno druženje uz glazbu i projekciju filma „Zlatno runo“

U bjelovarskom gradskom parku u petak je održana projekcija sportsko – dokumentarnog filma „Zlatno runo“ koji govori o bjelovarskim veslačima Argonautima koji su prošle godine osvojili prvo mjesto na tradicionalnom Maratonu lađa na Neretvi i time postali prva ekipa lađara s kontinenta koja je uspjela o tom teškom i zahtjevnom pothvatu. Svojim dolaskom u gradski park brojni su građani podržali i humanitarnu kampanju koju su Argonauti pokrenuli kako bi pomogli štićenicima Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama – OSIT Bjelovar u nabavi informatičke opreme te opremanju informatičke učionice.

Sve sudionike je razveselio veliki odaziv Bjelovarčana, koji su prepoznali potrebu sudjelovanja u humanitarnoj akciji, ali i pružanja podrške veslačima, koji i ove godine odlaze put Neretve na kojoj će pokušati ponovno ostvariti odličan uspjeh. Događaju se odazvala i bjelovarska grupa Flashback koja je posjetitelje zabavila prije i nakon projekcije filma, a u publici je bio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je sa zadovoljstvom podržao humanitarnu akciju – Argo i OSIT u ime Grada Bjelovara. Veliku podršku Argonautima dala je i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar.

Svi koji žele pomoći u prikupljanju sredstava za kupnju opreme, to mogu učiniti klikom na web stranicu: https://cinipravustvar.hr/izazov/nek-se-cuje-do-juga-argo-za-osit/14955. Argonauti o samom humanitarnom pothvatu kažu slijedeće.

Važno je napomenuti da oni kao i mi imaju pravo na cjeloživotno osposobljavanje i u skladu sa općom informatizacijom društva, nužna je njihova uključenost u moderne načine komunikacije. Iz toga smo razloga zamislili ovaj izazov, kako bi i toj ranjivoj skupini društva, osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama, omogućili nabavku potrebne opreme. Na taj bi način, vjerujemo značajno podigli kvalitetu života osoba s intelektualnim teškoćama, i omogućili im kroz razne stručne radionice upoznavanje s radom na računalu. Svi znamo da je danas sve vezano uz računala i informatiku, pa bi oni na taj način upoznali i savladali osnovne operacije rada i korištenja računala. Nabavljena oprema u dogovoru s voditeljem i radnim terapeutima bila bi na raspolaganju i njihovim roditeljima i skrbnicima. Napominjemo da se donirana sredstva uplaćuju na poseban žiro-račun koji je otvoren isključivo za ovaj izazov.

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *