22. svibnja 2018

Akcija bjelovarsko-bilogorska – Demografski izazovi na lokalnoj razini

Priopćenje

Na inicijativu vijećnika stranke Akcije bjelovarsko-bilogorske (ABB) dana 8.5.2018. godine u prostorijama Grada Bjelovara  održan je zajednički sastanak sa predstavnicima grada Bjelovara i poznatim demografskim stručnjakom dr. sc. Stjepanom Štercom vezano uz problematiku demografske slike Hrvatske koja se preslikava i na našu lokalnu zajednicu.

ABB je u razgovoru sa dr. sc Stjepanom Štercom zatražila savjet kako bi se pomoglo u stvaranju bolje demografske slike našeg grada i lokalne zajednice. Sukladno tome zatražili smo stručno mišljenje:

  • kako lokalna uprava može utjecati na demografsku priču
  • koje mjere su najbitnije i trebaju biti dio proračuna grada da bi svi spoznali da su djeca najveća vrijednost društva.

Akcija bjelovarsko-bilogorska podržava mišljenje dr. sc. Šterca, te se slaže sa njegovim tezama koje ukazuju na ozbiljnu demografsku problematiku u društvu:

“Demografska priča u Hrvatskoj nije više samo ekonomska. Ova priča puno je dublja, ona je strateška, ona je temelj razvoja i to je ono što ne samo ekonomisti već svi  trebamo shvatiti”

“Moramo shvatiti da su nam djeca najvrjedniji dio hrvatskog društva i od toga krenuti”.

ABB će se zalagati da se u proračunu grada Bjelovara osiguraju sredstva za poticanje mjera koje doprinose povećanju nataliteta i ostanku mladih obitelji u našoj sredini.

Predsjednica ABB-a:

Zdenka Henc

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *