18. veljače 2018

ABB-Akcija bjelovarsko-bilogorska dala podršku Dariu Hrebaku u 2. krugu lokalnih izbora za gradonačelnika grada Bjelovara

Tjedan je dana do predizborne šutnje uoči drugog kruga lokalnih izbora, i kandidati koji nisu prošli prvi izborni krug odlučuju kome dati svoje povjerenje pred završetak izbora. Akcija Bjelovarsko-bilogorska sazvala je u subotu 27. svibnja tiskovnu konferenciju u Hotelu Central, na kojoj je Lidija Novosel kao jedna od kandidatkinja koja nije prošla u drugi krug javno iskazala podršku kandidatu Dariu Hrebaku.

Predsjednica ABB-a Zdenka Henc uvodno se obratila nazočnima kako bi zahvalila na dolasku, i prepustila riječ Lidiji Novosel. Novosel se na početku konferencije osvrnula na ostvareni rezultat i prvom izbornom krugu.

– Kao što znate Akcija Bjelovarsko-bilogorska sudjelovala je na lokalnim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Bjelovara. Što se tiče mjesta gradonačelnika nažalost nismo prošli, ali izuzetno smo zadovoljno s ostvarenim rezultatima za Gradsko vijeće, u kojem smo ostvarili tri vijećnička mandata. Ovim putem zahvaljujem svim biračima što su nam omogućili da kao mala stranka i dalje participiramo u Gradskom vijeću. Naš rezultat pokazuje da nam građani vjeruju da ćemo i dalje biti upravo građanski glas u Gradskom vijeću. U usporedbi s drugim velikim strankama i koalicijama ostvarili smo odličan rezultat i zahvaljujemo na potpori – rekla je Lidija Novosel.

Nakon zahvale biračima, Novosel se okrenula na trenutni stadij kampanje i drugi izborni krug, rekavši kako od izborne nedjelje i objave rezultata primaju upite što i kako će dalje, te da li će dati svoju potporu nekom od dva kandidata.

– Obzirom da smo ozbiljni i odgovorni ljudi, nećemo čekati 5. lipanj da damo nekome svoju podršku, nego ćemo već danas odlučiti i preporučiti našim biračima i ostalim građanima da izađu na izbore 4. lipnja te da podrže i glasaju za kandidata Daria Hrebaka. Nakon analiziranja rezultata te razmatranja programa obojice kandidata, ABB je donesao odluku da podržimo Daria Hrebaka. Mi pripadamo istom svjetonazorskom krugu, ali to nije presudilo u donošenju naše odluke. Ovo nisu izbori za lijeve i desne. Ovo su izbori koji osiguravaju građanima grada Bjelovara dobar ili bolji život, i oni se moraju osvrtati na programe koji su vezani za gospodarstvo, za komunalnu infrastrukturu, za školstvo, za socijalu, za kulturu, dakle sve aspekte života naših građana. Dario Hrebak je kao kandidat ostvario najbolji rezultat u prvom krugu i svakako treba poštovati volju birača, a ostvario je i zavidan rezultat od pet vijećnika u Gradskom vijeću. On garantira stabilno funkcioniranje gradske vlasti s obzirom da na ostvareni rezultat na različite načine može sastaviti većinu u gradskom vijeću – proučila je Lidija Novosel.

Osim matematike i slaganja većine u Gradskom vijeću, Novosel se osvrnula i program Daria Hrebaka.

– Analizirajući programe koje su kandidati predložili, programa kandidata Daria Hrebaka vrlo je sličan našem programu, izvediv je što znači da će Grad i dalje biti fiskalno odgovoran, a proračun održiv. ABB se usuglasio da se poklapamo u programu i oko pametnog rada, i oko 6. osnovne škole, oko euro-projekata, ulaganja u gospodarstvo i poljoprivredu, izgradnju nogometnog stadiona, otvaranje trećeg studija. U različitim dijelovima programa imamo iste dodirne točke i to je nešto što možemo podupirati u Gradskom vijeću. Dario Hrebak je mladi političar za kojeg nema izraženih sumnji oko dosad odrađenih poslova. Obzirom na sve navedeno ABB poziva sve građane grada Bjelovara da 4. lipnja izađu na izbore i svoj glas daju Dariu Hrebaku – poručila je Lidija Novosel.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *