19. travnja 2018

51 član Taekwondo kluba Bjelovar položio za novi pojas, a nakon polaganja Klub je organizirao podjelu poklona za nadolazeće blagdane

Sastavni dio bavljenja taekwondoom, u kojem Bjelovar broji sve više uspješnih sportaša je završno polaganja za pojaseve. Jedno takvo polaganje organizirano je 20. prosinca u dvorani Sokolana 2 za 51 člana Taekwondo kluba Bjelovar, raspoređenih u sve tri starosne grupe. Polaganje je održano uz trenere pred komisijom i svi sportaši zasluženo su dobili svoje pojaseve pokazavši sve svoje vještine.

Ovakav uspjeh u polaganju za pojaseve dokaz je da su treneri Taekwondo kluba Bjelovar odradili puno sati s mladim sportašima. Klub inače broji oko stotinjak članova koji treniraju u tri starosne skupine, mlađa od pet do osam godina, srednja od osam do petnaest godina, i starija od petnaest i više godina. S njima rade tri stalna trenera, uz tri pomoćna trenera koja povremeno pomažu. Svi rade kao volonteri međutim njihov rad je neupitan što dokazuje činjenica da se redovito prijavljuju na natjecanja. Zadnje natjecanje odradili su u Vukovaru, odakle su se vratili sa sedam medalja od čega su dvije bile zlatne, dvije srebrne, a tri brončane. S obzirom na velik broj natjecanja organiziranih tijekom godine, treneri biraju turnire prema spremnosti svojim sportaša ovisno o tome da li trebaju skupiti iskustva ili imaju realnu šansu za medalju.

U sklopu završnog polaganja za pojaseve organizirana je i podjela poklona povodom nadolazećih blagdana koje je uručio pravi Djeda Mraz, kojem je bila čast fotografirati se s tako talentiranim sportašima.

Klub pak u 2018. godini nastavlja s redovnim aktivnostima, među kojima je i treniranje članova koji će tijekom praznika vježbati za nastup za osvajanje crnog pojasa, dok će nakon praznika trening nastaviti i ostali članovi.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *