22. siječnja 2018

2. Bilogorska kestenijada na imanju Vila Bilogore 14. i 15. listopada

U nastojanju održavanja tradicije i ove godine organiziramo 2. Bilogorsku kestenijadu na imanju Vila Bilogore  u Maloj Dapčevici, 14. i 15.10.2017. godine.

Taj predivni jesenski vikend provedite uz degustaciju domaćih proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji će nam se i ove godine pridružiti a to su OPG Balja iz Garešnice s pčelinjim proizvodima, OPG Gorza iz Bjelovara s malinovim vinom te OPG Jareš proizvođač vrhunskih sireva iz Dežanovca  te raznih delicija od kestena koje ove godine pripremamo za sve posjetitelje. U ponudi će se naći zanimljivi gulaš od divljači s kestenom, bilogorski odrezak s kesten pireom, umakom od gljiva i suhim šljivama te za one najmlađe radit ćemo čoko slastice od kestena.

U suradnji s Udrugom za promicanje kvalitete života Iskorak iz Virovitice u subotu organiziramo likovno kreativnu radionicu za djecu, ali i sve zainteresirane.

– Tema radionice je „Bilogora u jesen“, na kojoj ćete imati priliku stvarati motive šume, životinja i prirode jednostavnim grafičkim tehnikama te ih kolažirati lišćem.

– Cilj radionice: osvijestiti sudionike o biološkom bogatstvu i raznolikosti lokalnog kraja te potrebi očuvanja prirode

– Vrijeme održavanja radionice: subota, 14. 10. 2017. g., 10-13h

– Voditeljice radionice: članice Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak – Nikolina Mihić, profesorica likovne kulture i Maja Šmolc, mag. pedagogije

U nedjelju organiziramo radionicu tjelesne aktivnosti za djecu i roditelje – „Životinjsko carstvo“

– Cilj aktivnosti: potaknuti sudionike na brigu o tjelesnom zdravlju

Vrijeme održavanja: nedjelja, 15. 10. 2017., 14-16h

– Voditelji aktivnosti: članovi Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak – Bojan Mihić, instruktor fitnesa u teretani i Nenad Vajagić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture

Sudionike radionica očekuju slatka iznenađenja!

Za oba dvije radionice molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da se prijave na mail: info@vilabilogore.com najkasnije do petka 13.10.2017. godine.  Hvala unaprijed!

Za ljubitelje aktivnog turizma u sklopu okućnice Vile Bilogore organiziramo sudjelovanje zainteresiranih gostiju u streličarstvu.

U suradnji s Nippy Adventures , portalom za promicanje ciklo turizma organizirana je biciklijada koja će se voziti u nedjelju 15.10.2017. godine. Početak biciklijade je u Virovitici te se vozi sve do imanja Vila Bilogore. Vozit će se kroz bilogorske šume gdje vas očekuje makadamska vožnja i usponi.

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je i pokrovitelj  ”2. Bilogorske kestenijade’‘, od 2016. godine je postala i članica European destinations of excellence – EDEN Networka Europske komisije, najveće asocijacije održivog turizma u Europi, a sama Vila Bilogore ponosi se s četiri zvjezdice koje joj je dodijelilo Ministarstvo turizma RH.

Obiteljska kuća Rekić već je pet generacija u obitelji, a od 2016. godine otvorena je gostima pod imenom Vila Bilogore. Gosti koji u sve većem broju dolaze u posjet za kuću i okućnicu imaju samo riječi hvale. Osam je godina trajala obnova kuće, a danas nudi trokrevetnu sobu, prostor za razna događanja te jedinstveni spoj prirode i arhitekture. Na jelovniku se nalaze birana jela spravljena od domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, pripremana po tradicionalnim recepturama bilogorskoga kraja.

Veselimo se vašem dolasku i želja nam je da svu ljepotu Bilogorskog kraja i ovu divnu jesen doživite kroz sve aktivnosti i domaću gastronomiju koju s radošću pripremamo samo za Vas…

Obitelj Rekić…

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *