25. travnja 2018

Župan Bajs i ministrica Blaženka Divjak razgovarali o daljnjim ulaganjima u školstvo i obrazovanje Bjelovarsko-bilogorske županije

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima održao je radni sastanak, 14. studenoga 2017. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s ministricom Blaženkom Divjak sa suradnicima.

Nakon radnog sastanka s ministricom Divjak, župan Damir Bajs održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio teme radnog sastanka te suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Radni sastanak župana Bajsa u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s ministricom Blaženkom Divjak

Teme sastanka bile su:

1.Projekt Javno-privatnog partnerstva Bjelovarsko-bilogorske županije
2. Ulaganje u znanje putem Centara izvrsnosti i pokretanje Centara kompetentnosti
3. Daljnje informatičko opremanje županijskih osnovnih i srednjih škola, e-škole
4. Daljnja ulaganja u gradnju i obnovu objekata u školstvu Bjelovarsko-bilogorske županije


 

Konferencija za medije nakon radnog sastanka s ministricom Blaženkom Divjak

Vezano za radni sastanak s ministricom Divjak, župan Damir Bajs je rekao:


Tako je župan Damir Bajs ministricu Divjak upoznao s projektom Javno-privatnog partnerstva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji putem kojeg Županija planira izgradnju 12 školskih objekata u našoj županiji. Bjelovarsko-bilogorska županija napravila je sve potrebno vezano uz projekt Javno-privatnog partnerstva „BBŽ-škole“, a sada se očekuje da Država preuzme svoj dio ugovornih obveza kako bi se taj projekt od velike važnosti za školstvo naše županije nastavio dalje.


Bajs je također rekao da je ministrica potvrdila da načelno to podržava, ali je istaknula nešto što nismo znali:


Vezano za drugu temu razgovora, odnosno o ulaganju u znanje putem Centara izvrsnosti i pokretanje Centara kompetentnosti, Bajs je kazao:


Ono što je važno, kazao je župan, a to je mogućnost da se Centri izvrsnosti financiraju kroz državni proračun te pokretanje Centra kompetentnosti.


Treća tema razgovora s ministricom Divjak bila je nastavak informatičkog opremanja županijskih osnovnih i srednjih škola, a riječ je o projektu e-škola.


Konferencija za medije u uredu župana Damira Bajsa

Na radnom sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja razgovaralo se i o daljnjem  ulaganja u gradnju i obnovu objekata u školstvu Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako je župan Damir Bajs rekao da su ministricu upoznali s gradnjom i obnovom županijskih škola.

– Bjelovarsko-bilogorska županija kreće u energetsku obnovu jedanaest školskih zgrada i jedne školsko-sportske dvorane, projekta vrijednog 27 milijuna kuna. Također, u pripremi su i novi projekti energetske obnove škola, točnije njih dvadesetak koje Županija planira prijaviti na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja što će u konačnici omogućiti bolji standard za naše učenike te nastavnike i profesore posebice u Područnih školama.


Župan je također istaknuo da će ministrica Blaženka Divjak posjetiti Bjelovarsko-bilogorsku županiju.


 

Ovo su teme o kojima se razgovaralo na radnom sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i koje je župan Damir Bajs iznio na konferenciji za novinare nakon radnog sastanka s ministricom Blaženkom Divjak.

Radni sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

U nastavku poslušajte što je ministrica Blaženka Divjak izjavila vezano za radni sastanak i temama o kojima se razgovaralo.


Vezano za projekt Javno-privatnog partnerstva, ministrica je rekla:


Ministrica je također pohvalila rad Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije brigu županije o školama.


Vezano za teme školstva, više o tome ministrica Blaženka Divjak i župan Damir Bajs razgovarat će i za vrijeme posjeta ministrice Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a koji je dogovoren za polovinu siječnja 2018. godine.

 


 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *