24. travnja 2018

13. tradicionalna Noć vještaka “Biciklističkog kluba Bjelovar” održana u humanitarnom tonu

I ove godine 31. listopada, na dan kada se popularno slavi Noć vještica organizirana je 13. po redu biciklistička utrka u organizaciji “Biciklističkog kluba Bjelovar”. Riječ je o već tradicionalnoj utrci koja je ovog puta bila namijenjena djevojčici Adriani Krog iz Bjelovara koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna neurorehabilitacija robotikom. Kao i dosadašnjih godina, ispred bjelovarskog kafića “Mario” u Šenoinoj ulici okupilo se oko 40-ak  vještica i vještaka na dva kotača.

– Noć vještaka je zapravo krenula kao jedna dobra zafrkancija na samu Noć vještica, kada smo prije puno godina odradili jedan rekreacijski i regeneracijski trening na kraju sezone. Zato tu tradiciju nastavljamo i dalje. Pošto su se neke bjelovarske udruge, organizacije i klubovi odlučili pomoći Adriani Krog, i mi smo željeli dati svoj doprinos. Što se tiče same vožnje biciklima po noći, određena pravila svakako se trebaju poštivati. Obavezne su lampe, bljeskalice i reflektirajuća oprema. S obzirom da se Noć vještaka mnogima svidjela, svake godine, pa tako i ove dolaze gosti i prijatelji sa šireg područja regije, iz Virovitice, Daruvara, Siska, Garešnice, Zagreba. Većinom su to ljudi koji su i inače aktivni u biciklizmu te sport prakticiraju rekreativno, natjecateljski, amaterski. Bilo je u našim redovima čak i državnih prvaka u biciklizmu. Večerašnja ruta bila je ravničarska, ali sa nekim dosta zahtjevnim dijelovima. Na putevima je tako bilo vodenih bara, korijena, panjeva, prikriveno grmlje, vrtače, rupe i slično. Vozači su zaista bili koncentrirani, kako na samu vožnju, tako i na ostale bicikliste te sudionike u prometu, rekao je Goran Iličić, predsjednik Biciklističkog kluba Bjelovar.

– Noćna vožnja je uvijek zanimljivija od vožnje po danu. Već sam vozio u sklopu Noći vještaka. Kako za koga, ali meni 40 kilometara vožnje biciklom ne predstavlja neki veliki problem. Treniram dok imam slobodnog vremena, rekao je jedan od sudionika vožnje.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *