22. svibnja 2018

100 tisuća kuna za najbolji startup osvojila bjelovarska tvrtka Ferrodus d.o.o. vlasnika Vedrana Presečkog

Grad Bjelovar organizirao je natječaj za najbolju projektnu ideju „Bjelovar Startup 2018“. Natječaj je trajao od 1. ožujka do 1. travnja. Glavna nagrada iznosila je 100.000 kuna osiguranih u proračunu Grada Bjelovara, a Hrvatsko udruženje menadžera, HUM-CROMA osiguralo je punu stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA program u jesenskom ciklusu ove godine vrijedan 22.500 kuna. Također, za troje finalista ovog natječaja Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) i HUM-CROMA osigurali su besplatno mentoriranje i ekspertni konzalting iskusnih menadžera i poduzetnika u prvoj godini poslovanja.

Kandidati koji su ušli u uži izbor

Nedavno je bjelovarski gradonačelnik rekao da je na natječaj pristiglo 26 prijava iz svih dijelova Hrvatske, a uvjet je bio da tvrtke otvore svoj ured u gradu Bjelovaru. Nakon pregledanih prijava, u uži izbor ušlo je pet najboljih kandidata koji su predstavljeni u četvrtak, 3. svibnja u finalnoj završnici, u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar.

Od pet izabranih projekata, najbolja projektna ideja “Bjelovar Startup 2018“ je tvrtke Ferrodus d.o.o. iz Bjelovara za projekt bezmotorne trake za trčanje u luku s ferrofluid kočnicom.

Vlasnik tvrtke je Vedran Presečki koji je nakon proglašenja rekao što dalje planira sa svojom najboljom projektnom idejom.

________________________________________________________________

Što se tiče iznosa od 100 tisuća kuna, Presečki ističe da će mu to pomoći u razvijanju proizvoda, odnosno da to ubrzaju jer može netko drugi doći s identičnom idejom.

Presečki je također opisao o kakvom se proizvodu radi.

_________________________________________________________________

Tvrtka ima 3 zaposlena, a prema riječima vlasnika, uvijek traže radnike, ali su prostorom ograničeni.

__________________________________________________________________

Uz glavnu nagradu Grada Bjelovara od 100.000 kuna, Hrvatsko udruženje menadžera (HUM-CROMA) daje pobjedniku Vedranu Presečkom, Ferrodus d.o.o. stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA program, čija je vrijednost 22.500 kuna. Također, osim pobjedniku, HUM-CROMA i Poslovni anđeli (CRANE) osigurat će besplatno mentoriranje u prvoj godini poslovanja Stjepanu ĆurićuZAGICAST za ideju imobilizacijskog materijala te Alenu Britviću i Krunoslavu Kušecu za fleksibilnu upravljačku jedinicu.

 

PRIJE ODLUKE O ODABIRU NAJBOLJE PROJEKTNE IDEJE

Prije donošenja odluke o odabiru pobjednika, o kojem je odlučivala komisija, gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak je rekao:

___________________________________________________________________

Gradonačelnik je također istaknuo, da će komisija odlučiti tko je pobjednik nagrade u vrijednosti od 100 tisuća kuna, odnosno čiji je projektni plan najbolji.

___________________________________________________________________

– Sve je to u sklopu promicanja gospodarstva i poduzetništva, naglasio je Hrebak i dodao da mu je drago što se grad Bjelovar i u tom smislu probudio.

– Vjerujem da su tome doprinijele i naše mjere.

___________________________________________________________________

Na kraju je gradodonačelnik dodao da se nada da će nakon današnjeg izbora za najbolju projektnu ideju biti zaposleno barem pet do šest ljudi u gradu Bjelovaru.

Jedan od članova komisije bio je i poduzetnik Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela koji je rekao da je dosad vidio mnogo prijava, ali ove su doista kvalitetne.

__________________________________________________________________

Na pitanje, što može presuditi, Štetner je pojasnio:

_______________________________________________________________

 

Poslovanje tvrtke Ferrodus d.o.o. iz Bjelovara

Godina osnivanja: 2013.

Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. FERRODUS d.o.o. je u 2016. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 494,00 kn dok je ostvarena neto marža iznosila 0,28%. Poslovni subjekt FERRODUS d.o.o. u 2016. nije povećavao ni smanjivao broj zaposlenih, a imao je 2 zaposlenika. 

Bonitetno stanje tvrtke je D3, od oznake A do oznake E.

 

Financije tvrtke

Kvaliteta novčanog tijeka.

 

__________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *